Akadálymentesítési eszköz

Arculattervezés – professzionális arculati kézikönyv

Egy vállalat az arculatával is kommunikál a fogyasztók felé. Ezek a vizuális elemek is formálják azt a képet, ami a vásárlókban kialakul, azokat a gondolatokat és asszociációkat, amiket a céghez kötnek.

arculattervezes

Emellett, az egységes arculat tudja biztosítani azt, hogy a következetes használat miatt bármilyen kommunikációs eszközt is használjunk, az üzenetet azonnal hozzá lehessen kötni a márkához.

Arculattervezés jelentése

Az arculattervezés fő célja a vállalkozást egy rögtön azonosítható, emlékezetes „ruhába” öltöztetni. A vállalati arculattervezés során mindenekelőtt fontos meghatározni azt a képet, amit a cég közvetíteni szeretne, majd ezt követheti az ehhez illeszkedő arculati elemek megtervezése. Ez egy komplex tervezési folyamat, de a MyAd szakértői végig vezetnek az úton, hogy olyan eredmény kapj, amivel biztosan elégedett leszel.
Sokan gondolják úgy, hogy céges arculattervezés csak a nagyvállalatoknál vagy nemzetközi óriáscégeknél indokolt, azonban erre mindenkinek szüksége van mérettől függetlenül. Az arculat hordozza a vállalkozás profiljára, üzenetére, célcsoportjára vonatkozó információkat. Emellett pedig, profizmust, rendezettséget sugároz, ezáltal a fogyasztó rögtön nagyobb bizalommal fordul a céghez. Ha a céged reklámajándékokat is szokott osztani, akkor az arculat itt is vissza fog köszönni.

Az arculattervezés lépései, mi mindent kell tartalmazzon a terv

A konkrét vizuális elemek tervezését meg kell előzze az alapvető marketingcélok meghatározása. Ahhoz, hogy az arculat megfelelően képviselje a céget, szükséges ismerni a márka pozicionálását, értékeit, üzenetét. Ezután következhet a logó- és arculattervezés, immáron úgy, hogy a marketingcélok megfelelő irányt mutatnak.
Az arculattervezés elemeinek száma függ a vállalkozás igényeitől is, hiszen egészen a levelezőpapír fejlécéig meg lehet tervezni a látványvilágot, de kisebb léptékkel is hatásos változást tudunk elérni. Néhány elem azonban jó, ha nem marad ki az arculattervezésből:

  • Logó
  • Színvilág
  • Szlogen
  • Honlap dizájn

Arculattervezés árak

Az arculattervezés szolgáltatás árai mindenképpen az egyedi igényekhez mérten alakulnak. Rengeteg változó befolyásolhatja, hogy milyen végeredményt szeretnénk elérni, ezért a pontos árajánlatért mindenképp vedd fel velünk a kapcsolatot!